Kulinariai renginiai

Šviežios pastos gaminimo mokymai

Jei esate itališko maisto ir kultūros gerbėjas, mėgstate šviežią pastą ir galbūt jau bandėte pasigaminti patys ar norėtumėte išmokti – turime Jums naujienų. 

2024-uosius pradėsime kulinariniais kursais ir mokysimės gaminti šviežius makaronus! 

Per 3 planuojamus susitikimus Matteo pasidalins su Jumis visomis savo žiniomis ir esame tikri, kad po šių  kursų Jūsų virtuvėje bus dar daugiau kūrybiškumo. Pakaks pasiraitoti rankoves, paimti šiek tiek miltų ir leistis į šviežios pastos gaminimo nuotykius.

Tvirtai tikime, kad šviežių makaronų gamybos procesas yra magiškas – pakanka kelių paprastų ingredientų, kad sukurtume patiekalą, kurį taip mėgsta daugelis žmonių visame pasaulyje!

Mokymų planas 

Visi mokymai vyks sekmadieniais ir prasidės 11:00 val. 

Bendra numatoma kiekvieno užsiėmimo trukmė – 3 – 3,5 valandos. 

Studijoje Jus pasitiksime su itališkais užkandžiais ir burbuliukais (alkoholiniais ar ne). 

Po praktinio užsiėmimo, paruošime makaronus ir mėgausimės jais visi kartu prie vieno didelio stalo – visai kaip sekmadieniais Italijoje! Pietus užbaigsime desertu ir kavos ar arbatos puodeliu.

Mokymų tvarkaraštis 

Sausio 28 d. – Įvadas į šviežių makaronų gaminimą 

  • Pradėsite nuo pačių pagrindų – kelių skirtingų miltų rūšių, naudojamų šviežių makaronų gamyboje, taip pat apie išmoksite apie glitimą ir jo svarbą. 
  • Sužinosite, kaip paruošti makaronų tešlą ir naudoti įvairius makaronų gaminimo prietaisus, kad pagamintumete tobulus Tagliatelle ir Tajarin. 
  • Panaudosite vieną iš autentiškiausių makaronų gaminimo tradicijų nenaudojant jokių prietaisų ir išmoksite kaip pagaminti Pappardelle rankomis. 
  • Ruošite įvairias makaronų formas ir sužinosite daugiau apie jų kilmę ir istorijas. 
  • Susipažinsite su makaronų ir padažų derinimu, kad galėtumėte sukurti harmoningus ir balansuotus patiekalus.

Vasario 25 d. – Pietų Italijos makaronai

  • Sužinosite daugiau apie kultūrinę ir įstorinę įtaką, kuri suformavo Šiaurės ir Pietų Italijos kulinarinį identitetą ir geriau suprasite, kuo skiriasi šviežia pasta ruošiama  šiuose regionuose. 
  • Išmoksite pagaminti makaronus, kurie būna skirti ypatingoms progoms ir šeimos susibūrimams Pietų Italijoje paminėti. 
  • Sužinosite, apie lėtai žemoje temperatūroje džiovintus makaronus, bei rasite atsakymą į klausimą, kodėl makaronai iš Gragnano yra tokie išskirtiniai ir vertinami. 
  • Sužinosite apie makaronų gamybos procesą naudojant brozinę įrangą, kai pastos tešla yra stumiama tam, kad būtų sukurtos gerai mums pažįstamos formos, pvz., fusilli, cavatelli ir kt. 
  • Atrasite spalvotų makaronų pasaulį naudodami įvairius natūralius ingredientus, kurie ne tik nuspalvins ir paįvairins Jūsų gaminimamą pastą, bet ir suteiks jai unikalių skonių. 
  • Išmoksite Pietų Italijos makaronų gaminimo technikų – nuo orecchiette iki tradicinių cavatelli formavimo.

Kovo 17 d. – Įdaryta šviežia pasta

  • Pasinersite į įvairų įdarytų šviežių makaronų pasaulį ir atraskite skirtingus įdarus, kurie papildys ir leis sukurti įvairius derinius – nuo švelnaus tortellino iki tvirto agnolotto. 
  • Sužinosite, kaip sukurti tobulą įdarą, subalansuoti skonius ir tekstūras, kad sukurtumėte puikius įdarytus makaronus. Sužinokite įdarytų makaronų ir padažų derinimo subtilybes. 
  • Išmoksite, kaip sukurti įvairių formų raviolius rankomis bei pasitelkiant kitus makaronų gamybos prietaisus. 
  • Patobulinsite savo makaronų gaminimo įgūdžius ir išmoksite kaip pagardinti makaronus ir suteikti jiems daugiau patrauklumo, pasitelkiant laminavimo su žolelėmis techniką. 
  • Matteo pasidalins savo patarimais ir gudrybėmis, kaip išlaikyti savo įrangą aukščiausios kokybės, kad Jums tarnautų kuo ilgiau.

Vietų skaičius užsiėmimuose bus ribotas, tad kviečiame rezervuoti savo vietą ir pasisemti naujų įgūdžių virtuvėję!

Dovanokite kulinarinę patirtį

Taip pat galite nustebinti savo mylimus maisto entuziastus ir padovanoti jiems galimybę prisijungti prie vieno (arba visų 3!) šviežiso pastos gaminimo kursų. Jei turite klausimų, nedvejodami susisiekite su mumis el.paštu labas@insieme.lt arba telefonu +370 606 15373.

Mūsų kulinariniai renginiai

Prisijunkite prie INSIEME bendruomenės​

ir gaukite naujausią informaciją apie artėjančius renginius, pamokas ir specialias vakarienes.​​

Shopping Cart
Scroll to Top